🖤lla RaisiostaPakkausuudistuksemme on alkanut!
Viimeisimmät artikkelit
Nro 1 sahramiuute maailmassa! Luonnollista tukea positiivisempaan mielialaan
Kaipaatko positiivisempaa mielialaa jokaiseen päivään? Haluatko luonnollisen apukeinon rentoutumiseen ennen nukkumaanmenoa? Etsitkö lempeän tasapainottavaa valmistetta henkiseen hyvinvointiin? Olet hyvinkin saattanut löytää sen! Natura Median Safran sisältää affron®-uutetta, joka on lajissaan maailman ykkönen monella mittarilla mitattuna.
Jaa artikkeli:

Pakkausuudistuksemme on alkanut!

Marraskuussa 2023 lähetämme varastoltamme ensimmäiset tuotteet, jotka olemme pakanneet uudistuneisiin pakkauksiimme. Muutoksemme kohti parempaa pakkauskulttuuria etenee vauhdilla!

“Ainoa mikä pysyy, on jatkuva muutos”. Tämä pitää paikkansa kaikessa tekemisessämme – niin viimeisimmän tutkimustiedon tasalla pysymisessä, kuin kestävämpien toimintatapojen löytämisessä. Polku johdattaa meidät nyt seuraavaan isoon muutokseen, nimittäin Natura Median tuotteet siirtyvät kokonaan uusittuihin pakkauksiin!

Millainen uusi pakkaus on?

Kaikki kapselituotteemme tullaan pakkaamaan tulevaisuudessa uusiin, 100 % kierrätetystä PET-muovista valmistettuihin purkkeihin. Niiden PET-muovi on saatu kierrätetyistä juomapulloista, ja se on juuri sopivaa ominaisuuksiltaan sekä riittävän vahvaa suojelemaan herkkiä jauhe- ja öljykapseleita. Purkin korkki on alumiinia, jonka loputon kierrättäminen on tunnetusti erittäin helppoa.

Pakkausmateriaalin valinta vaatii asian pohtimista monesta näkökulmasta. Kaikissa pakkausmateriaaleissa on hyvät ja huonot puolensa. Olemme historiamme aikana huomanneet, että muovipakkauksilla on monia etuja lasiin verrattuna. Lasipurkeista syntyy niiden rikkoutuessa enemmän hävikkiä. Tutkimusten mukaan myös lasin valmistuksen ja kuljetuksen hiilijalanjälki on korkeampi valmistusprosessin energiankulutuksen ja lasipakkausten painon takia. Moderni muovi on kevyttä kuljettaa, turvallista ja se voidaan kierrättää moneen kertaan. Uudet pakkauksemme valmistetaan Euroopassa, joten ne toteuttavat myös tavoitettamme hankkia kaikki tarvitsemamme niin läheltä kuin mahdollista.

Millainen olikaan aiempi pakkaus?

Olemme aiemmin käyttäneet omassa tuotannossamme Raisiossa valmistettujen ja purkitettujen tuotteiden pakkaamiseen valkoisia muovipurkkeja, jotka ovat sisältäneet enintään 15 % kierrätettyä muovia. Aiemmat, valkoiset muovipurkit olivat toki täysin jatkokierrätettäviä ja ne soveltuivat hyvin vietäväksi muovinkeräykseen.

Haluamme tietenkin olla tuhlaamatta mitään, joten käytämme valkoiset purkit loppuun varastostamme. Siksi uudet pakkauksemme alkavat näkyä jälleenmyyjiemme hyllyillä vähitellen.

Mitä etuja uudessa pakkauksessa on?

Sen lisäksi, että uudet purkit on valmistettu 100 % kierrätetystä PET-muovista, niiden materiaali on optimaalinen myös jatkokierrätystä ajatellen. Keräysmuovin lajittelussa nimittäin juuri värjäämätön PET-muovi on erittäin helppoa tunnistaa ja erotella. Materiaali on siis värjäämätöntä ja läpinäkyvää. Mutta hetkinen, eikö kapselien laatu kärsi jos läpinäkyvä purkki altistuu vaikkapa päivänvalolle? Ei hätää, näin ei pääse käymään, sillä uusi kierrätysmateriaali on UV-suojattua, joten se säilyttää tuotteen aivan yhtä laadukkaana kuin aiemmat valkoiset purkkimme. 

Myös korkin kierrättäminen metallinkeräykseen on ennennäkemättömän helppoa! Aiemmassa purkkityypissä eri muovilaatua oleva kansi oli irrotettava ennen kierrätystä. Toki nytkin se kuuluu irrottaa, mutta kierrekorkin kanssa tämä on entistä vaivattomampaa. Lisäksi uusi metallinen kierrekorkki on helpompi avata ja sulkea päivittäisessä käytössä.

Miksi joidenkin tuotteiden pakkauskoko muuttuu uudistuksen myötä?

Jotta voisimme tarjota tuotteemme aina parhaaseen hintaan, etsimme myös pakkausasioissa järkeviä ratkaisuja, joiden ansiosta tuotteen hintaa ei tarvitse nostaa. Hyöty siirtyy siis suoraan tuotteen ostajalle. Yksi tällainen järkiratkaisu on suuret tilauserät. Mitä enemmän pystymme tilaamaan yhtä purkkikokoa, sitä taloudellisempaa.

Siksi aiomme vähentää purkkikokojemme valikoimaa niin, että joidenkin yksittäisten tuotteiden kapselimäärä pienenee. Tässäkään ei ole syytä huoleen: tuotteisiin ei iske “shrinkflaatio”, vaan kapselihinta pysyy samana aiempaan pakkauskokoon verrattuna. Lisäksi monien tuotteiden kohdalla vaikka kapselimäärä pysyisi samana, pakkauksen täyttöaste paranee, joka sekin on osaltaan kestävää kehitystä.

Tutustu lisää
KverMAX
Acerola C
Koliini
Zn1 Sinkki + Fytaasi
Uutuus
Safran
Vitex
Gelée Royale
MONILAC Metabolic
Suosittelee - Kevät
-->