B5-vitamiinin merkitys elimistössä
B5-vitamiini on elimistölle välttämätön vitamiini. Ravinnosta B5-vitamiinia saadaan vaihtelevia määriä lähes kaikista ruuista, mutta tietyt käsittelyt vähentävät sen pitoisuutta. Lihan paistaminen ja ruokien pakastaminen vähentää niiden B5-vitamiinipitoisuutta. Täysjyväviljoissa pantoteenihappoa on eniten kuoriosassa, esim. leseissä, jolloin viljojen käsittely pitkälle jalostetuiksi jauhoiksi vähentää niiden B5-vitamiinipitoisuutta.
B5-vitamiini edistää elimistössä normaalia energia-aineenvaihduntaa sekä steroidihormonien, D-vitamiinin ja joidenkin hermovälittäjäaineiden, esim. asetyylikoliinin normaalia synteesiä ja aineenvaihduntaa. Asetyylikoliini on parasympaattisen hermoston tärkein välittäjäaine.
B5-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta sekä edistää normaalia henkistä suorituskykyä.